dimecres, 15 de novembre del 2023

Excursió al Tossal Gros

Anem en cotxe fins el Coll de Sant Roc (1.463m), on s'arriba seguint una pista que neix al Mas Gras, al començament de la carretera que va al poblet de Adons (Alta Ribagorça).
Un cop al coll, ens enfilem a l'esquerra per un sender poc marcat, indicat com Llastarri, i que ens dura a flanquejar (dreta a la cota 1.548m), les roques calcàries mullades i relliscoses de l'Obaga de Curan. Seguim flanquejant, primer en pujada i després amb lleuger descens, fins arribar a la Canal de Pubill, amb un bonic prat de muntanya. Amb una curta pujada passem per la cota 1.630m, punt més alt de tota la sortida. 
Ara cal anar seguint la carena Los Campos de la Muntanyeta de Llastarri, en baixada, on la vegetació de matolls fa perdre en molts punts el sender, per arribar al Coll de Llastarri (1.501m), d'aquí ens enfilem cap el NW fins la cota 1.549m. Continuem seguint la senzilla carena, i amb una curta pujada arribarem al cim del Tossal Gros de la Serra de Gervàs (1.546m), amb una caiguda impressionant sobre el Pantà d'Escales.
D'ací podem contemplar unes espectaculars vistes de 360*, amb els cims mes alts del Pirineu tacats amb el blanc de la neu.
La tornada la farem pel mateix itinerari. 
Podeu baixar el track de la sortida del Wikiloc:
Powered by Wikiloc

Assistents: Pep Manel, Lluis, Elisa i Martí.