dissabte, 7 d’abril del 1984

Ascensió a la Pica d'Estats amb esquis

L'Arnau, Sonia, Montse i jo, marxem amb cotxe cap Puymorens, Ax les Termes, Tarascon, Videsos (Val-de-Sos), Auzat i l'Artige, on deixem el cotxe. Amb un dia núvol i amb nevadetes, seguim pel llit del riu cap amunt fins a la cota 1.600m (aprox.) on en un collet i al costat d'unes runes plantem la tenda.

L'endemà pugem amb esquís per la valleta d'Estats, Etang d'Estats, Estany de Montcalm, Coll de Riu-fred i deixem els esquis a la bretxa N.O., on a peu grimpem l'aresta fins al estretíssim cim de la Pica d'Estats (3.143m), la creu està colgada de neu (7h). 

Fa un molt de fred i fort vent. Per tant, descendim fins la bretxa, ens calcem els esquis, i amb rapid descens fins un lloc a recer del vent, per menjar quelcom, la neu primer massa bona, ara es fonda, humida i crosta per fer "giros".

Continuem avall, amb neu cada cop millor, fins la tenda, amb neu primavera. Recollim la paramenta, i cap avall esquiant pel bosc, a risc que ens mengem branques, fins que decidim plegar de fer esquí d'herba. Tornem per un caminet molt curios fins al cotxe i cap a Barna.


Index fotos: 077.001-023