dimecres, 15 de maig del 2024

Excursió al Puig de Sant Miquel

Buscant una sortida a una zona on no es preveu molta pluja, varem anar fins el petit i bonic poble de Castell de Rubió, a la comarca de l'Anoia, amb les runes del castell medieval que dona nom al poble i una impressionant església fortificada de Santa Maria de Rubió. A l'entrada del poble, al costat del cementiri, deixarem el vehicle i començarem l'excursió.
Seguirem el camí de Ca l'Alzina (SW), passem pel costat de la Creu de Processó de Rubió. i al cap de poc agafem el camí que, primer mes planer i després mes dret, baixa al torrent de la Rasa del Morro Curt. Aqui trobem un banc i uns metres mes endavant unes curioses petites baumes. Comença a caure una pluja fina pero constant. Seguim cap amunt seguint la pista fins trobar una altra pista, aquí la creuem i agafem un sender fins arribar a una altra pista, que seguirem fins arribar a la bonica església romànica de Sant Pere d'Ardesa. Aprofitem per pujar a la Muntanyeta de Sant Pere (659m), on esperem tenir una bona vista sobre l'Anoia pero el dia ben rúfol i la pluja no ho facilita. Ja tenim a la vista el nostre objectiu (N)
Amb una curta pero forta pujada arribem al cim del Puig de Sant Miquel (733m), inclòs als 100 cims de la FEEC
Sota la pluja seguim la carena (NE) fins pujar al cim del Morrocurt (750m) i passem pel costat del Parc Eòlic de la Serra de Rubió. Aquí la pluja ens deixa de remullar i continuarem per pista (NE) fins el Pla del Rabasser on agafem  la carretera a l'esquerra (W) que ens porta cap el Castell de Rubió, on aprofitarem per visitar el poblet. Un cop al cotxe i assecats tornem a casa.

Podeu baixar el track de la sortida de Wikiloc:
Powered by Wikiloc

Assistents: Santi, Jose Reyes i Martí.