dimecres, 29 de maig del 2024

Excursió al Castell de Milany

Castell de MilanyArribem amb vehicle fins a la Collada del Barretó (Osona), on deixem el vehicle; seguim per una pista planera fins el Morro del Quer, on tenim unes bones vistes cap el NW i espantem (sense voler) un voltor.

Sal del GitanoSeguim per una pista planera fins travessar la Riera de Milany. Aqui comencem a pujar directament cap amunt travessant terrases, no hi ha cami ben marcat i cal anar improvisant. Arribem prop del Coll de Milany on trobem el GR3. Girem a la nostra esquerra (W) i pugem, per unes escales i graus de roca senzills, fins les runes del Castell de Milany (100 cims FEEC), on tindrem unes magnífiques vistes sobre el Ripollès, Osona i Pirineu Oriental, si no fos per la nuvolositat i calitxa que tenim avui.

Per tornar baixem pel mateix camí del castell i seguirem la pista fins la Font d'en Crosta. Continuem avall per la pista i en un parell de llaçades arribarem al Salt del Gitano, on cal baixar per un dret sender per tenir una bona vista. Tornem a la pista ben obaga que continuarem, sempre planera o en lleugera baixada,  fins arribar al Coll del Forn. Seguim baixant (S) i en poca estona arribarem al punt de sortida.

Powered by Wikiloc

Assistents: Santi, Jose i Martí.