dimecres, 29 de maig del 2024

Excursió al Castell de Milany

Castell de MilanyArribem amb vehicle fins a la Collada del Barretó (Osona), on deixem el vehicle; seguim per una pista planera fins el Morro del Quer, on tenim unes bones vistes cap el NW i espantem (sense voler) un voltor.

Sal del GitanoSeguim per una pista planera fins travessar la Riera de Milany. Aqui comencem a pujar directament cap amunt travessant terrases, no hi ha cami ben marcat i cal anar improvisant. Arribem prop del Coll de Milany on trobem el GR3. Girem a la nostra esquerra (W) i pugem, per unes escales i graus de roca senzills, fins les runes del Castell de Milany (100 cims FEEC), on tindrem unes magnífiques vistes sobre el Ripollès, Osona i Pirineu Oriental, si no fos per la nuvolositat i calitxa que tenim avui.

Per tornar baixem pel mateix camí del castell i seguirem la pista fins la Font d'en Crosta. Continuem avall per la pista i en un parell de llaçades arribarem al Salt del Gitano, on cal baixar per un dret sender per tenir una bona vista. Tornem a la pista ben obaga que continuarem, sempre planera o en lleugera baixada,  fins arribar al Coll del Forn. Seguim baixant (S) i en poca estona arribarem al punt de sortida.

Powered by Wikiloc

Assistents: Santi, Jose i Martí.



dissabte, 25 de maig del 2024

Revisió Circuit MiniTrail Sub16

Dissabte 25 de maig em desplaço a Sant Esteve de PalauTordera per fer d'àrbitre de les curses per muntanya de les categories d'escola de la Mini Trail, organitzada per Trail Xics Montseny i inclosa dins el Circuit Català de Escoles de Trail de la FEEC. 

Un cop feta la reunió amb la direcció de cursa, decideixo revisar el recorregut de la cursa de la Categoría Sub16 ja que es la més llarga (10,5 Km) i que en molts trams coincideix amb les curses mes curtes d'altres categories.

Powered by Wikiloc

Per la tarda controlo les sortides i arribades de les curses de les categories Sub6 (no competitiva), Sub16, Sub14, Sub8, Sub10 i Sub12. Totes elles concorregudes i amb xicots i xicotes molt motivats. Cal recordar que menys la Sub16 totes son categories d'escola del circuit FEEC.

dissabte, 18 de maig del 2024

Passeig pels voltants del Llac de Calvet

Bonic i senzill passeig, que es pot realitzar amb nens, pels voltants del Llac de la Jaça de Calvet, a l'Ariege. Cal deixar el vehicle al aparcament al costat del llac i la carretera (D32). Cal seguir la pista de l'esquerra i seguir el trencall de l'esquerra i anar seguint els desviaments marcats al track de 
Wikiloc, el recorregut permet variacions que podem fer, si tenim un bon mapa de la zona. El estat del bosc es molt bonic després de les abundoses pluges de les últimes setmanes.
Al voltant del llac hi han varis panells informatius i un sender sensitiu, molt interessant.


Assistents: Mari, Visi i Martí.

dimecres, 15 de maig del 2024

Excursió al Puig de Sant Miquel

Buscant una sortida a una zona on no es preveu molta pluja, varem anar fins el petit i bonic poble de Castell de Rubió, a la comarca de l'Anoia, amb les runes del castell medieval que dona nom al poble i una impressionant església fortificada de Santa Maria de Rubió. A l'entrada del poble, al costat del cementiri, deixarem el vehicle i començarem l'excursió.
Seguirem el camí de Ca l'Alzina (SW), passem pel costat de la Creu de Processó de Rubió. i al cap de poc agafem el camí que, primer mes planer i després mes dret, baixa al torrent de la Rasa del Morro Curt. Aqui trobem un banc i uns metres mes endavant unes curioses petites baumes. Comença a caure una pluja fina pero constant. Seguim cap amunt seguint la pista fins trobar una altra pista, aquí la creuem i agafem un sender fins arribar a una altra pista, que seguirem fins arribar a la bonica església romànica de Sant Pere d'Ardesa. Aprofitem per pujar a la Muntanyeta de Sant Pere (659m), on esperem tenir una bona vista sobre l'Anoia pero el dia ben rúfol i la pluja no ho facilita. Ja tenim a la vista el nostre objectiu (N)
Amb una curta pero forta pujada arribem al cim del Puig de Sant Miquel (733m), inclòs als 100 cims de la FEEC
Sota la pluja seguim la carena (NE) fins pujar al cim del Morrocurt (750m) i passem pel costat del Parc Eòlic de la Serra de Rubió. Aquí la pluja ens deixa de remullar i continuarem per pista (NE) fins el Pla del Rabasser on agafem  la carretera a l'esquerra (W) que ens porta cap el Castell de Rubió, on aprofitarem per visitar el poblet. Un cop al cotxe i assecats tornem a casa.

Podeu baixar el track de la sortida de Wikiloc:
Powered by Wikiloc

Assistents: Santi, Jose Reyes i Martí.