diumenge, 27 de setembre de 1981

Sortida als Ecrins (Alps)

Sortida del SEAM als Ecrins (Alps) del 24 al 27 de setembre.

Dia 23: Sortim en cotxe a "tota castanya" i dormim a França a l'autopista (en un àrea de pique-nique)
Dia 24: L'endemà sortim per Orange i seguim cap a Gap i Briançon.
Arribem al poble d'Allefroide, final de trajecte al Parc Nacional dels Ecrins.
El temps es molt dolent, plou a "bots i barrals", a les alçades neva. El paisatge es colossal i fantàstic, una vall plana tallada a pic fins els cims nevats. Passem la nit en una cabana de fusta.
Dia 25: De bon matí preparem les motxilles, fa bo i surt el sol, (esperances), sortim vers el Glacier Blanc. Arribem per un camí que fa moltes voltes a la morena del Glacier Blanc.
En 2:15h arribem al refugi Blanche (2.580m), on parem una hora per dinar; continuem desprès cap el refugi d'Ecrins, on volem passar la nit. Per fi trepitjo un glaciar de debò, i salto una esquerda d'uns dos pams. El temps però s'embolica amb núvols i boires. Arribem per fí al refugi d'Ecrins (3.170m) al cap de 6:30h d'haver sortit dels cotxes. Es un refugi molt gran, on sopem i anem a dormir d'hora, ens tapem i enterrem en gran quantitat de mantes.
Dia 26: A les 4:30 del matí surto per veure el temps: es infernal, tot boira, ha nevat i neva (adéu al 4.000m). Desprès d'esmorzar agafem els bartols i marxem cap els cotxes i a Barcelona.
Ja tornarem doncs la zona es molt maca.
Assistents: Toni, Nati, Quim, Maite, Jordi, Enric, Lidia i jo.