dimarts, 31 de juliol del 1990

Kilimanjaro 5.895m

Amb els nostres amics en Toni i la Nati, i la Visi, planejarem fer el Kilimanjaro que, amb els seus 5.895m., es el cim més alt de l'Africa; a més es un volcà situat a la gran falla del Rift. Aquí el podem contemplar pel seu vessant Sud.

Aixi doncs el mes de juliol de 1990, volarem de Barcelona a Nairobi (Kenia), via Frankfurt, amb nomes els bitllets d'avió d'anada i tornada, i moltes ganes de passar-ho bé. 


Allí varem dormir i l'endemà, amb un taxi compartit, anem fins la frontera amb Tanzania i, desprès de passar els tramits duaners, amb matatus (furgoneta habilitada pel transport de passatgers, habitualment mes del compte) fins a Arusha, on establirem la nostra base en una pensió.


Allí varem contractar l'ascensió per la ruta de Marangu, i el dia assenyalat ens portaren amb jeep fins a Moshi, on ferem nit al YMCA, i l'endemà fins l'entrada del parc nacional.


Magarangu Gate: Porta d'entrada al "Kilimanjaro National Park", hom ha d'inscriure's  pagar els drets d'entrada i contractar els portejadors que es reparteixen les carreges a criteri del Guia en cap. La pujada al Kilimanjaro s'efectua en 4 etapes, al cartell s'indiquen el temps de caminada, l'alçada i la vegetació que trobarem en l'ascensió al Kilimanjaro per la ruta de Marangu, situada al vesant Sud-est.


El primer dia d'ascensió el fem per un camí dins d'un bosc exuberant i humit, creuem paratges meravellosos. Arribem, després de 3 hores de caminada, al refugi Mandara a 2.700m d'altitud. Els portejadors dormen en unes cabanes iguals a les nostres i ens preparen el sopar. Aquella mateixa tarda i com ens trobem molt be, del refugi pugem al crater del Maundi, on tenim una vista de la part Sud-oest del parc.

De bon matí ens llevem per continuar l'ascensió  En sortir de la selva entrem en una zona de matolls, a l'horitzó ja veiem el nostre objectiu. Caminant uns 14 Kms, amb un desnivell de 1.020m, arribem al refugi Horombo. Aquí aprofitem per a recuperar forces menjant el pícnic  que ens ha preparat el cuiner, prop d'un rierol i un bosquet de "Senecios" que es una especie de palmera que arriba a fer uns 5m d'alçada.

L'endemà, abans de sortir cap la següent etapa, ens fem una foto amb tots els portejadors, guies i cuiner, en total 14 persones. A 4.000m. d'alçada trobem l'ultim punt d'aigua, glaçada, de l'ascensió  La falta d'oxigen es comença a notar travessant "The Saddle" que es un desert alpí i sec. A les nostres espatlles queda el cim del Mawenzi de 5.149m. Per fi arribem al refugi Kibo Hut, a 4.703m, despres d'un dia esgotador. La temperatura es sota zero i tot moviment ens costa molt d'esforç degut a l'alçada.
L'alba ens agafa a més de 5.500m d'alçada, car hem sortit a les 2 de la matinada. Un cop guanyada la cresta podem observar el "Northern Icefields" que son gels perpetues de la zona Nord del crater del Kilimanjaro. Observem el cim del Uhuru, de 5.895m, punt culminant del Kilimanjaro.

Son les 6:30 hores i estem dalt de la "Gilmans Point", de 5.685m, amb els nostres guies en Thomas i en Samuel, la temperatura es de 15 graus sota zero. Aquí decidim tornar ja que una de les companyes es troba molt malament degut a l'alçada.
Comencem la rapida davallada, per una tartera de pedra fina que aixeca un nuvol de pols al nostre pas. Arribant a la cota dels 5.000m. podem observar per on hem baixat, per on encara baixen més alpinistes, i el cim de la "Gilmans Point".
Tornem a creuar "The Saddle", aquest cop de baixada, i on molta gent ha format paraules amb les pedres de terra, algunes tenen mes de 20 anys. Al refugi Horombo, amb les ultimes clarors del dia, podem contemplar aquesta lluna.
L'endemà tornem a penetrar a la selva, precedits per els nostres guies i portejadors. Finalment celebrem la nostra ascensió amb una, ben freda, cervesa "Safari Lager", el menú del dia incloïa "Spanish omelette". 
Abans de marxar donem un ultim cop d'ull aquest gegant de l'Africa: El Kilimanjaro.

Aquí acaba la primera part de les nostres vacances a Tanzania, si voleu veure el safari per el Serengeti i el relax a les platjes de Diani Beach, prop de Mombasa, pitjeu aqui.
Enllaç a l'albúm de fotos.