diumenge, 17 d’octubre del 1982

Curset iniciació Alta Muntanya 1 (Creu Roja)

Curset d'iniciació a l'Alta Muntanya per a la Creu Roja, els dies 16 i 17 d'octubre.

L'AEM ens va demanar si volíem organitzar un curset d'alta muntanya per a la Creu Roja. Es va confeccionar un temari i planificar un calendari amb classes teòriques i sortides de practiques. Férem de monitors en Quim, l'Anna, en Pep, en Jordi i jo. Fa de coordinador de Creu Roja i monitors en Toni Bruel de "Joventut".

Practiques de marxa:
Dissabte a la tarda, anem al local de la Creu Roja al carrer Pujades, on l'Anna dona una conferencia sobre preparació física i farmaciola bàsica. Jo la dono sobre material individual, col·lectiu, d'acampada i marxa.

L'endemà a les 5 de la matinada agafem l'autocar, unes 25 persones, per a fer la sortida de practiques a la zona d'Ull de Ter. LA lentitud de l'autocar ens fa variar la sortida prevista per la següent:

Cabana de l'Avi - Coma de l'Orri - cota 2.200m - Coll Cresta Gra de Fajol -> 2 grups, un més nombrós fa el Gra de Fajol Gran i pel Coll de la Marrana arriben fins el Refugi d'Ull de Ter. Els altres anem fins el Gra de Fajol Petit i després tornem fins el Coll per on baixem, per la tartera Est, directament fins el Refugi, on ens trobem amb l'altre grup i fem parada per dinar.

Tot seguit tirem avall per agafar l'antic camí d'Ull de Ter fins la Cabana de l'Avi, on hem quedat amb l'autocar a les 16:00h. I tornem, a pas de tortuga, a Barcelona. La sortida ha anat be i ens a servit als monitors per veure com tira la gent.

PD: Després d'aquesta sortida, hem fan molt mal els genolls, el metge m'ha dit que faci una setmana de repòs.