diumenge, 28 de setembre del 1980

Sortida a Guadarrama

Sortida a la Sierra de Guadarrama els dies 26, 27 i 28 de setembre.

El divendres en Domingo Mortes i jo, agafem el tren de cercanías cap a Cercedilla i d'allí al Port de Navacerradda. Ja es de nit. Decidim pujar a La Bola del Mundo, un camí ens porta, per la carena de la Bola del Mundo al Alto de Guarramillas, decidim seguir cap el el Alto de Guarramillas (2.258m), on hi han els repetidors de la TV (45'). Continuem per la Cuerda Larga al Collado de Guarramillas on instal·lem el bivac a uns 2.000m.
A dalt de la carena hem trobat uns ramats de toros que s'espantaven per els llamps que es veien al lluny i temíem que que no ens passessin per sobre.
L'endemà continuem per la Curda Larga al Cerro de Valdemartin (2.278m) i mes endavant la Cabeza de Hierro Menor i Mayor (2.363 i 2.383m).
Continuem per la vessant Nord, en davallada cap el Puerto de Cotos. A mitja baixada aprofitem per a menjar. Del Puerto Cotos pugem tranquil·lament al refugi Zabala, on passem la resta del dia i on dormirem; per la nit s'arma un escàndol de nassos doncs hi ha gent que arriba a les dues de la matinada fent bronca com si fossin les dues de la tarda. A més esta plovent.
Ens aixequem a l'endemà amb una boira de "puta madre", tot i això sortim vers el Pañalara, en qüestió de 45' arribem al cim, suportant un vent de nassos, i ja xops de boira (estem a 2.430m). Tornem endarrere amb l'intenció d'anar fins el Dos Hermanas, però hi fem una marrada de nassos i anem a parar altre cop al cim, gracies a la boira.
Aquesta vegada per a no perdre'ns seguim el fil de la cinglera fins a trobar la canal que baixa a la Laguna de Peñalara. Baixem la forta pendent fins arribar al llac i un cop ací remuntem fins al refugi Zabala. Allí restem, i com el temps sembla arreglar-se posem assecar la roba. Després seguim fins al Pto. de Cotos (20') on dinarem i farem una llarga becaina, per després agafar el tren que ens retorna a Madrid.