dilluns, 12 d’agost del 2024

Excursió al Puig d'Arques i Puig Gavarres

Excursió al Puig d'Arques, en alguns mapes Puig Nonell, i Puig Gavarres, en alguns mapes Puig d'Arques, fent una volta abans a Sant Cebrià dels Alls, fent un recorregut circular i en forma de vuit i amb un temps bastant calorós.

Sortim del Coll Can Llach, pujant per la carretera de La Lloreda, fins el Pla de Can Sabater; aquí agafarem la pista de l'esquerra, no entrar a la finca com es veu al track. La pista, en baixada, ens dura fins l'Església de Sant Cebrià dels Alls, on fem una curta parada per esmorzar.

Tornem endarrere uns centenars de metres, per la mateixa pista, fins un petit pla on agafem la sendera (pal indicador), a l'esquerra, que baixa fins a un torrent (avui molt sec), i un travessat, continua en suau pujada fins trobar una pista; agafem cap a la dreta amb pujada, i amb poca ombra, fins arribar de nou al Pla de Can Sabater. 

Aquí agafem la pista que porta a Can Sitges. Deixem la pista (pal indicador) per un sender a la dreta en pujada fins un collet i pujant fort a la dreta (O) arribarem al Puig d'Arques de 527m (Torre amb Bola de Radar Meteorologic) i on podem pujar al Mirador per fruir d'unes bones vistes i podem caminar uns metres mes per veure el Dolmen

Tornem endarrere, per el sender que em pujat, fins el collet i seguim la carena per un sender (E) amb forta pujada fins arribar al Puig Gavarres, de 533m (100 cims FEEC). 

Continuem pel camí que surt del cim (E) en baixada passarem per Can Sitges i el Coll del Matxo Mort i aquí agafem la pista (esquerra) que baixa fins el Coll de Can Llach, on em deixat els vehicles.


Hem seguit la ruta publicada per Sandra ole:

Powered by Wikiloc

Assistents: Albert, Cristina, Sonia, Jordi, Visi i Martí.